God morgen!

Heidere!

Idag er det søndag og jeg skal vaske badet og støvsuge.. Jeg skal også straks på handball kamp mot lillehammer. Dette er den siste kampen denne sesongen! Før jeg drar på kamp skal jeg ut og ta bilder!
To litt gamle bilder♥

Klem Mina
 

treningi 2014 har jeg lyst til å trene mere for å bli beder i handball og fotball. så her er det jeg skal gjøre hver uke.På onsdag er det også fotballtrening så enten styrke eller fotball da.

Foresten Mia trenger hjelp til hva hun skal blogge om så kommenter.  Jeg har noen forslag:

- Neglelakkene mine

- Sminken min

Klem Mina♥

lapper og innkjøpsvideo

Hei dere!

Igår laget jeg innkjøpsvideo fra oslo. Kjøpte en del vill jeg si! Glemte foresten en ting. Et gult skjerf fra hm til 30 kr. Synes det er sykt kult! på slutten blir videoen litt rar ser jeg.. Sorry for det! skjorta og buksa på slutten er også to av innkjøpene. Har også laget lapper i dag. Mmm.. De ble såå gode! Elsker lapper! Hadde samfunsfagprøve idag, tror det gikk bra. Håper det da! I kveld skal jeg ikke noe spessielt. Kanskje jogge en tur med tara i 6 tiden, men jeg vet ikke helt.. Også blir det sikkert en runde med diamant til kveld. Det er et super morsomt spill som pappa har kjøpt. Love it!♥

 
 Takk for støtten med Sofia♥

Klem Mina♥

 

jogge+dagen

Hei!

Nå er denne skoledagen over. Vi sluttet ett i dag! Juhu♥ I går var jeg ida og mia på cc, koselig♥ Idag var det nydelig vær,som får humøret mitt 50% opp. Denne dagen har hvert helt grei, men nå er jeg hos bestemor og skal spise middag før handball trening. Igår jogget jeg får 3 gang på den uke:-)Nye trenings klær for opp treningslysten! Jogger ikke så veldig langt men et stykke. Skal jeg lage et innlegg til helgen om trenings klærene, skoene og tingene mine? I morgen skal vi også jogge på skolen en terrengløype så det blir den 4. gangen også blir det bursdag til Anna etter det. Gleder meg!


Har nettopp fått nye jogge sko, viser de kanskje til hela da!

Liker du og jogge?

Klem Mina♥
Trening

Hei!

I dag så hadde vi barmark og vanlig trening på is. Kjempefornøyd, står nemmelig enedlig på flip, flip-slynge og nesten luts. Det er den beste følsen i verden å klare noe man har øvd på lenge! Klarar alle enkle hoppene( minus axel) når jeg klarer luts, yey! Tenkte å vise noen bilder til dere:)

♥Mia

 

starumcup

Hei dere! Da er starumcup over for denne gang tenkte og oppsumere helga. På fredag dro vi og spilte vår første kamp som vi tapte, og det samme gjorde vi med den ene på lørdag og den andre på lørdag vant vi. Det bestyr at vi er i b sluttspill. På lørdag var jeg,Mia,Aase,Emma,Mie,Lisa og Selma på tivoli og koste oss veldig♥ Så dro vi hjem og så dro jeg og Mia og Aase på discoteket som var der♥ Vi var der litt før vi gikk ned til tivoliet og der møtte vi Emil,Markus,Oliver,Håvard og Magnus:-) Vi gikk litt rundt der med den, tok en karusell og koste oss. Så gikk vi opp igjen på discoen koste oss der før vi gikk ned igjen på tivoli og var litt der,tok noen bilder før vi gikk oppigjen på discoteket og der var pappa og hentet oss♥ Det var en fin dag med gode venner:-) Så på søndag altså idag stod vi opp tidlig for og rekke en kamp. Den tapte vi og da er vi ute av cupen... Så gikk jeg ,Hannah,Thea,Mina 2,Mia og Anna og Ida litt rundt på tivoli og på cupen. Så på kamper,var i kiosken og koste oss. Med mindre ord- En super helg♥

Får ikke til og legge til bildet men jeg og Taraboff koser oss i sofaen etter en slitsom og gøy dag!

Snakkes!

Mina♥

 

 

 

 

Sliten og trist og glad

Hei dere!
Igår hadde jeg og laget en drit hard trening. Vi jogget 4km og hadde intervaler opp en lang bakke. Du lam si vi var en sliten gjeng! Vi hadde også tautrekking. Dårlig nyhet.. Handballl laget må kanskje "stenges" på grunn av at vi ikke har trener:(( Da må vi bytte klubb.. ER DET NOEN HANDBALLTRENERE SOM VIL BLI VÅR TRENER?? SEND MAIL PLEASS!! Vil virkelig ikke bytte klubb! Vi har en så fin gjeng!
Uansett til den glade delen! Første og andre skole dag gikk supert og jeg har fått meg iPhone og har bestilt kamera! Nå blir det bra blogging!:)

Nytt deksel!
Mina

#sk8hamar

Hei dere<3 tenkte at siden jeg har funnet Internett skulle jeg blogge. Har hatt det kjempekoselig denne uka, og har egentlig ikke lyst til å dra... Men jeg har savnet alle de andre vennene mine<3 akkurat nå sitter jeg og ser på at Annabel, Amanda og en fra TSK som heter Elisabeth trener, og resten fra TSK da<3 men må stikke:) slenger til noen bilder

Se hva Vilde fant

Skøyte hilsen fra Mia<3

Kunstløp

Hei♥

Tenkte at siden  jeg er på sommeris, kunne jeg "lære" dere litt om kunstløp. De fleste opplysningene er fra wikipedia men resten har jeg skrevet selv, henter dette fra en gammel skoleoppgave foresten♥

Spørsmål: Hva er kunstløp?

Svar: Jeg tenkte vi kunne starte med dette enkle spørsmålet!  Kunstløp kan være mye men vi starter enkelt! Kunstløp er en skøytesport hvor man som individuell utøver, som par, eller grupper utfører piruetter, hopp og andre øvelser på isen, ofte til musikk. Det er internasjonale konkurranser i kunstløp, som f.eks VM og kunstløp er også en offisiell gren i vinter-OL. Det var også med under to sommer-OL, 1908 i London og 1920 i Antwerpen. Idretten er nært relatert til «show business», slik som det amerikanske fenomenet «spectaculars» hvor utøverne ikke blir bedømt av dommere. Etter viktige konkurranser går også de tre beste i hver disiplin oppvising for publikum og mange kunstløpere deltar i isshow både mens de er aktive og etter de har lagt opp. Sonja Henie er den mest kjente norske utøveren av denne sporten.

Spørsmål: Hva slags utsyr trenger man/litt fakta om utstyre

Svar: Den største forskjellen på kunstløpskøyter og ishockeyskøyter er at jernene på kunstløpskøyter har pigger foran på bladet. Disse piggene er spesielt viktig når man utfører hopp. Kunstløpjernet er bøyd fra front til ende med en radius på ca. 2 meter. Denne radiusen kan variere, og eliteutøvere velger jern tilpasset deres fysikk. Parabolske jern har også nylig blitt designet for å forbedre stabiliteten i landinger, satser, piruetter og generelt på isen. Jernet er også konstruert slik at det på undersiden av bladet er delt i to kanter ved en hulhet på midten. Dette er gjort fordi det alltid er fordelaktig i kunstløp å gå på ett skjær, inner- eller ytterskjær. Selve støvelen på en kunstløpskøyte er tradisjonelt laget for hånd av mange lag av skinn. Støvelen er stiv, slik at utøverens ankel er stabil. I det siste har man også begynt å lage støvelen av syntetiske materialer som lettere lar seg forme av varme. Disse støvlene er populære blant mange utøvere fordi de kombinerer styrke med lettere vekt enn lærstøvler og fordi de er enklere å «gå inn». Jernet er montert til støvelens såle og hel med skruer. Annet utstyr som blir brukt av kunstløpere er skumgummiputer som kalles «crash pads». Disse kommer i forskjellige utgaver. Noen er ferdig innsydde og tilpasset ulike områder av kroppen som f.eks. albuebeskyttere, knebeskyttere osv., mens andre er løse så man kan putte dem inn i treningsbukser på de mest utsatte områdene. Slike «crash pads» brukes som regel ved innøving av nye hopp for å beskytte mot smerte ved harde fall. Kallosjer er også mye brukt blant utøvere for å beskytte jernene når man går utenom isen fra steiner og annet materiale som sløver jernet. Skøytetrekk brukes ofte rundt jernene når skøytene ikke er i bruk. Disse absorberer fuktighet og beskytter jernet mot rust.

Spørsmål: Hva er piruetter?

Svar:

I kunstløp finnes det flere typer piruetter. Den mest vanlige er en ståpiruett. Der går man inn i piruetten på ett ben og trekker inn det andre benet og armene for at piruetten skal gå fortere. Dette er den enkleste piruetten som man lærer seg først. Kork er en piruett i sittende posisjon. I stedet for å gå rett opp, som i en ståpiruett, setter man seg ned. Piruetten gjøres på ett ben. Parallell er en piruett i flyverposisjon. I denne flyveren skal overkroppen og det ene benet ligge loddrett over isen. Kork og parallell er de vanskeligste piruettene. Alle piruetter gjøres normalt på venstre ben og at man roterer mot klokka. Men for å øke vanskelighetsgraden kan man bytte ben slik at man roterer på høyre ben, også mot klokka. Hvis man gjør en vanlig piruett og bytter over til en slik piruett kalles dette "byttepiruett" Hvis du gjør det samme i en kork, kalles dette byttekork og i parallell; en bytteparallell. I tillegg finnes piruetter som man bøyer ryggen bakover i - de kalles for "bøyepiruetter". Piruetter kan også utføres sammen. For eksempel at man først tar parallell, så inn i kork og til slutt i vanlig ståpiruett og/eller bøyepiruett og i tillegg for å øke vanskelighetsgraden ta byttepiruett på høyre bakover helt til slutt.

Spørsmål: Hva er hopp?

Svar:

Hopp består av at utøveren satser og hopper i lufta, roterer hurtig og lander på ett ben etter én eller flere rotasjoner. Det er mange ulike hopp, identifisert ved utøverens sats og landing, og antall rotasjoner øker vanskelighetsgraden. De fleste utøvere roterer alle hopp i motsatt retning av klokken. Enkelte «skjev-bente» utøvere roterer med klokken, og de færreste kan utføre hopp i begge retninger. I kunstløp er det seks ulike hopp. Ved alle seks hoppene er landingene bakover på høyre ben, og på ytterskjær (ved motsatt rotasjon av klokken), men de har alle ulike satser, som gjør dem forskjellige. Man kan dele inn i to kategorier av hopp, den ene hvor satsen blir gjort gjennom piggen (tå-hopp), den andre hvor hoppet blir utført direkte fra skjæret. De ulike tå-hoppene rangert etter vanskelighetsgrad(lett til vanskelig):

  1. Toe loop, hvor utøveren står bakover i satsen på høyre ben og på ytterskjær, og hvor man letter i det man setter venstre pigg i isen.
  2. Flip, hvor utøveren står bakover i satsen på venstre ben på innerskjær og letter i det man setter høyre pigg i isen.
  3. Lutz, hvor utøveren står bakover i satsen på venstre ben og på ytterskjær og letter i det man setter høyre pigg i isen.

Hopp som utføres direkte fra skjæret bruker ikke pigg for å lette. Disse inkluderer:

  1. Salchow, hvor utøveren satser bakover på venstre ben med innerskjær hvor høyre ben svinges rundt for å skape rotasjon og hvor man letter i det høyre ben svinges fra bak til foran.
  2. Slyngehopp (også kjent som Rittbergers), hvor utøveren satser bakover på høyre fot på ytterskjær og lander på samme fot og i samme skjær.
  3. Axel er det eneste hoppet hvor utøveren satser forover. Utøveren står her på venstre fot forover på ytterskjær og skaper rotasjon ved at høyre ben svinges fra bakposisjon til foran. Siden dette hoppet tar av forover krever dette en halv rotasjon mer enn de andre hoppene for å lande bakover. Det regnes derfor som det vanskeligste hoppet

Antall rotasjoner i lufta bestemmer om hoppet er enkelt, dobbelt, trippelt, eller kvadruppelt. De fleste mannlige elitekunstløpere utfører triple og kvadruple hopp, mens de fleste kvinnelige utøverene hopper de fleste triple, med unntak av axel, som vanligvis utføres som dobbel. Kun en håndfull kvinnelige utøvere har klart en trippel axel i konkurranse. I tillegg til hopp som utføres alene, kan hopp også utføres i kombinasjoner med andre hopp, eller i sekvenser. For at et sett med hopp skal bedømmes som kombinasjon, må hvert hopp ta av direkte etter landingen av det første uten noen trinn, vendinger, eller forandring av skjær mellom hoppene. Dette gjør at de eneste hoppene som kan være som nummer to i en kombinasjon er toe loop eller slyngehopp. For å lage hoppsekvenser med andre hopp som andrehoppet kan utøveren utføre et enkelt slyngehopp, men lande på venstre fot. På denne måten kan man direkte ta en salchow eller flip som andre hopp, men fordi landingen på venstre fot ikke regnes som hopp, vil dette ikke telle som en hoppkombinasjon, men en hoppsekvens. Hoppsekvenser kan også skille hopp fra hverandre med vendinger, trinn eller forandring av skjær mellom hoppene.

Vel, det var det for denne gangen♥ har mer, men bare hvis dere vil♥

♥Mia


Et av mine største idoler: Anne Line Gjersem♥♥♥
TRENINGSTØY


Hei dere! Fant noe fint trenings tøy i stad! Så masse fint! Men det er jo veldig dyrt. Jeg synes det er super gøy og trene jeg. Spessielt handball og fotball. Jeg er glad i og løpe også. Har tenkt litt på friidrett men vet ikke helt. Ser jo veldig gøy ut da. Jeg elsker sport!

Idag var Anna og Ida med meg hjem. Vi bakte brownies og den ble såå goood!! Vi lekte norsketalenter! Hahah. Vi gikk tur med Tara og dro på skolen og huska i en sånn ny huske som har kommet dit:) Så tro vi på fotballplassen og så på gutta spille.De var flinke med de tapte.. Så dro de hjem og nå sitter jeg her. En super dag med jentene!♥

Ha en fin kveld videre!

Mina♥♥

fotball

helo!
nå kom jeg nettopp hjem fra fotblltrening. gøy som alltid<3 vi slo gutta som er yngre en oss 2 ganger og en 0-0.

nå skal jeg spise kveldsmat.


Hva har du gjort i dag?

Mina<3
 

Kunstløp

Hei! Nå har jeg akkurat vert på kunstløp, nå sitter jeg i fjellhallen og ser på de små. Det er ikke så mye å finne på så jeg er glad for at det er gratis Internett. Jeg er enig i det Mina sa, anonymitet er at men ikke oppgir: fultnavn(Navn Navnesen), adresse(sted 0 0000 stedesen) bilder av hele anskiktet der det er lett å kjenne deg igjen. Men nå lurer jeg på om jeg skal ta en tur i kiosken eller ikke, vet ikke om jeg gidder:P

Mia

Kamper

Hallosann:) haha så teit jeg er som sier hallosann, men samme det. I dag skal vi spille håndballkamper. Hadde egentlig tenkt å legge ut bilder, men det er klikk, og vi drar snart så tar det i morgen, for jeg drar til Oslo senere i dag og det er ikke sikkert at jeg får blogga der. Så tar bildene i morgen kveld.

Hade:)

Trening

Hei, nå er det snart håndballtrening, men jeg kjeeder meg, noen som har tips til hva jeg kan gjøre? Har fått en ny genser som jeg legger til bilde av

Mia

Jevnakercup

Hei<3
Idag skal vi på jevnakercup med handballen<3gleder oss<3 nå sitter vi i bilen<3 skal møte opp kl 14.

HAHAH TRENINGHEI♥

På treninga i dag var det egentlig en skikkerlig tulletrening!Først så kom hvis jeg og Mia 30min før vi skulle..:P Så ble alle bare sikkerlig tullet og sånn:P

(upassenebilde know)

Hos en venn

Hei! Nå er jeg hos en av vanna mine, Aase♥Etter på skal vi på håndballtrening☺☻ Haha, se på fingra mine... Gnagsår:(

Men vi snakkes senere:)

 

♥♥♥Mia♥♥♥

Stikkord:

Trening!

Nå drar jeg på trening om ca. en time! Vi dro fra Oslo rundt 11.

Gleder meg veeeldig til trening, det er mange jeg ikke har sett siden mars!

Legger til et bilde av Minni Pus:)

 

Hva skal du gjøre i dag?

Mia

Kamper

Sorry for null blogging i går, men vi hadde det travelt. Vi hadde 4 kamper tilsammen i går, men vi var to lag. Jeg vant 4-2 og tapte 2-3, men vi var fornøyd. Mina tapte 2-1 i første kamp og vant 1-3 i andre:) Mina skal ha to kamper på søndag og jeg en i dag og en på lørdag:)

Mia(Mina var på en måte med)

Les mer i arkivet » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014
hits